Hogyan kommunikáljon egy fintech bank 2019-ben? Elég egy jópofa, könnyen használható alkalmazás, és pár jól megírt Facebook poszt, ami azt promózza? Sajnos nem. És már régóta nem.

 

A Google szereti a tartalmat, és szereti azokat, akik friss tartalmat adnak számára, akiket szeret, azokat jutalmazza, akit nem, azok pedig költhetnek többet a célokért. Ez alól nincsenek kivételek.

Ezért az első, hogy friss és releváns tartalom szülessen a célcsoport számára. És az is fontos, hogy a tartalom megfelelő helyen, megfelelő kiemeléssel legyen elérhető, vagyis a felhasználó számára konnyen elérhető, jól értelmezhető legyen. És hasznos legyen számára.

Sailor Banking GIF by Trulioo – Find & Share on GIPHY

Trulioo is a global identity verification provider that enables businesses to perform frictionless, on-demand instant ID verification and a leader in RegTech.

Az hasznos, ami a felhasználói érdeklődésre reflektál, vagyis téma-, és célcsoport relevancia kell, hogy a kulcsszavak terén is érvéenyesüljön, ez pedig a tartalmak elkészülte előtt kulcsszókutatással érhető el.

Vizuálisan is értelmezhető legyen

1200-1500 szó – ennyit szoktak említeni, ami megfelelő hosszúságú tartalom angol nyelvű tartalmak esetében a Google számára. Magyar nyelvű tartalmak esetében sem árt 4-5000 ezer karakternyi releváns szöveget elkészíteni, megfelelő kulcsszavakkal, de önmegában ez sok esetben még nem elég. Arról nem is beszélve, hogy ezt a mennyiség csak nagyon indokolt esetben célszerű egyszerre megjeleníteni.

FIntech_bank
Te hogy kommunikálsz? /Photo by David Shares on Unsplash/

A szokásos relevancián túl a fentebb már említett értelmezhetőség is fontos szempont, ez pedig a vizuális értelmezhetőséggel együtt tud érvényesülni hatékonyan. A viuzális értelmezhetőség több dolog miatt is fontos: analitikai sarokpont is lehet, mennyi idő alatt fogadja be az üznetet a felhasználó – illetve mennyi idő után unja meg azt, ha az a megszokott, ömlesztett formában tárul el. Egy jól tagolt, könnyen befogadható tartalmat nem csak a user fog szeretni, hanem a userek rekacióira élénken figyelő Google algoritmus is.